ITIL® 4 Managing Professional transitie module

ITIL® 4 Managing Professional transitie module

Heb jij al 8, 10 of 12 ITIL® v3 credits? Was je eigenlijk van plan om deze koers door te zetten maar kwam je er toen achter dat de nieuwe versie van ITIL begin dit jaar gelanceerd werd? Niet getreurd, het kan nog steeds relevant zijn om je ITIL® v3 missie door te zetten!

In oktober start namelijk de eerste uitvoering van de ITIL® 4 Managing Professional Transitie module. Deze module bestaat uit één cursus en één examen waarmee je direct het hoogste ITIL® 4 niveau (ITIL® Managing Professional) bereikt. Via de reguliere ITIL® 4 weg heb je 5 trainingen en examens nodig om dit niveau te bereiken. Daarom is de transitie module alleen beschikbaar voor degenen die al minimaal 17 ITIL® credits hebben of ITIL® v3 Expert zijn.

Bij het volgen van een training verdien je het volgende aantal credits:

  • ITIL® v3 Foundation: 2 credits
  • ITIL® v3 Practitioner: 3 credits
  • Per ITIL® v3 Lifecycle: 3 credits
  • Per ITIL® v3 Capability: 4 credits
  • ITIL® 4 Foundation: 2 credits (Het klopt dat dit certificaat meetelt voor de eis van 17 credits)

Hoeveel credits heb jij al opgebouwd? Het is natuurlijk zonde om opnieuw te beginnen als je al een aantal ITIL credits behaald hebt. Daarom is het in veel gevallen verstandig om voort te bouwen op je ITIL® v3 credits tot je 17 credits hebt, en vervolgens de transitie module te volgen. Zo verlies je geen oude credits en behaal je meteen het hoogste niveau in het nieuwe ITIL® 4!

De komende periode staan er naast de transitie modules dan ook verschillende ITIL® v3 trainingen gepland. Zo bieden wij alle ITIL® v3 Intermediates (zowel Lifecycles als Capabilities) als klassikale training en e-learning aan. Het voordeel van de e-learning is dat je direct kan starten en het examen meteen kan doen wanneer jij er klaar voor bent.

Ook ITIL® 4 Foundation bieden we aan als klassikale training en e-learning. Klik hier voor een totaal overzicht van al onze ITIL trainingen.

Related Articles