BUSINESS SIMULATION GAMES

Ocean’s 99 Game

Informatiebeveiliging Simulatie

BUSINESS SIMULATION GAMES

Ocean’s 99 Game Informatiebeveiliging Simulatie

Na Oceans11, 12 en 13 is er nu Oceans99, een business simulatie op het gebied van informatie risico management! Het verhaal speelt zich af in Tokyo waar een beroemde bank een grote tentoonstelling wil organiseren rond drie zéér gewilde objecten.

Echter, tijdens de voorbereiding van deze tentoonstelling is ontdekt dat een criminele organisatie, Oceans99, plannen heeft om één of meer van deze gewilde objecten te stelen. Hoe Oceans99 dit wil doen is nog een raadsel, maar het staat vast dat de organisatie net zo slim en creatief is als de criminele organisatie in Oceans11, 12 en 13.

Deelnemers aan de simulatie gaan deel uit maken van het team dat het transport van de objecten vanuit Amsterdam, London en Las Vegas via de lucht naar Tokyo gaat uitvoeren. Tijdens de voorbereiding stelt het team allereerst een informatiebeveiligingsplan op, waarbij op basis van doelstellingen & risico’s maatregelen worden geformuleerd. Vervolgens gaat het team over tot implementatie van deze maatregelen. Om de beveiliging gedurende het gehele transport te kunnen blijven waarborgen, zal het team bovengenoemde maatregelen ook regelmatig moeten onderhouden. Zal Oceans99 in staat zijn haar plannen uit te voeren? Welkom bij Oceans99!

De Business Simulatie Game

Om haar naamsbekendheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken heeft de Nationale Bank van Tokyo besloten een van de belangrijkste tentoonstellingen in Tokyo te sponsoren. De bank heeft, om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen, besloten een mix van de drie zeer aantrekkelijke objecten naar Tokyo te halen;

 • De ‘Star of Africa’. De grootste diamand ter wereld. Op dit moment gehuisvest in de ‘Tower of London’.
 • De ‘Jewish Bride’ van Rembrandt. Een wereld beroemd schilderij dat nu in Amsterdam te bewonderen is.
 • Een Bugatti type 59 Grand Prix, gebouwd in 1933 en welke zich nu in een garage in Las Vegas bevindt.

Zoals gezegd, de objecten hebben ook de aandacht van Oceans99, die alles in staat zullen stellen een of meer van de gewilde objecten te bemachtigen. De Nationale Bank van Tokyo en de huidige eigenaren van de objecten zijn met name erg bezorgd over het vervoer van hun waardevolle bezittingen naar Tokyo.

De uitdaging voor het gehele team is de objecten veilig van Amsterdam, Londen en Las Vegas naar Tokyo te transporteren. De Sponsor stelt een budget beschikbaar voor beveiliging van het Tokyo Museum en het transport daar naar toe. Daarnaast beschikt het team over beperkte tijd. Het tijdstip, waarop de expositie in het museum in Tokyo opent en de bezoekers de objecten kunnen bekijken, staat vast.

Doelgroep

De training ISO 27000® is bedoeld om inzicht te geven in de elementaire processen van Governance & Security, en is daarom met name geschikt voor iedereen die met informatiebeveiliging betrokken is.

Kennisdoelstellingen

De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:

 • Het op een gestructureerde manier identificeren van business drivers en kritische succes factoren;
 • Het in lijn brengen van de informatie beveiliging met de business doelstellingen waarin een bepaald niveau van risico wordt geaccepteerd.
 • Het meten van business risico’s en het prioriteren daarvan middels een systematische benadering.
 • Het toepassen van beveiligingsaspecten in een realistische omgeving en deze vervolgens evalueren en optimaliseren?
 • Het ontdekken het belang van menselijk gedrag bij informatie risico management en in het bijzonder het inrichten van informatiebeveiliging.
 • Het creëren van bewustwording bij het managen van informatie risico’s.
 • Het herkennen van het belang van een holistische en gebalanceerde implementatie van beveiligingsmaatregelen.
 • Informatiebeveiligingsplan en beleid in organisaties.
 • Hoe voer ik een gestructureerde risicoanalyse uit;
 • Tegenmaatregelen voor mogelijk bedreigingen voor de informatiebeveiliging;
 • Beveiligingsniveaus voor alle onderdelen in de organisatie;
 • Het bereiken van discipline bij medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging

Duur

1 dag. De trainingsdagen duren van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049