FireScope

Secure Discovery and Dependency Mapping

FireScope Secure Discovery and Dependency Mapping

FireScope SDDM

FireScope Secure Discovery and Dependency Mapping (SDDM) is een innovatieve SaaS oplossing die automatisch en realtime alle technologische componenten binnen de IT infrastructuur identificeert. Vervolgens legt het hun onderlinge relatie en de relatie met kritische bedrijfsprocessen bloot. Dit stelt bedrijven in staat om hun IT middelen aan te wenden optimaal de bedrijfskritische processen te ondersteunen. Zo wordt de toegevoegde waarde van IT middelen verhoogd en kan er gerichter geïnvesteerd worden in IT met meer garantie op rendement.

Request a Free Trial

Voordelen

 • Overzicht: De tijd van spreadsheets en losse tools is voorbij. Met FireScope SDDM heb je real-time een compleet overzicht van alle technologische middelen en hun samenhang.
 • Security: You can’t secure what you don’t know. Met FireScope ben je altijd op de hoogte van alle devices en applicaties die met je netwerk verbonden zijn.
 • Compliance: Voorkom boetes door het niet voldoen aan wet en regelgeving. GDPR, AVG, ISO2700*, NEN7501 en HIPAA vereisen allemaal dat organisaties al hun IT middelen kennen en de persoonsgegevens die ze bevatten of versturen beschermen.
 • Efficiëntie: Begrijp de impact van changes en voorkom problemen door volledige kennis van de IT infrastuctuur. Besteeds minder tijd aan root-cause analysis en los problemen en verstoringen sneller op.
 • Kostenreductie: Bespaar op kosten voor ongebruikte licenties, data storage en hardware. Krijg snel inzage in rationalisatiemogelijkheden en cloud migratie opties.
Whitepaper: Service-Centric Security Strategy

Functionaliteiten

 1. FireScope SDDM brengt alle IT middelen in kaart op 4 lagen: applicaties, netwerk, cloud en opslag. Dit gebeurt volautomatisch en continue waardoor de situatie vele male betrouwbaarder en veiliger is dan met een handmatig bijgehouden CMDB of tools die periodiek scannen.
 2. FireScope SDDM brengt niet alleen alle IT middelen in kaart, maar geeft ook hun onderlinge relatie weer. Welke componenten hebben invloed op elkaar en functioneren niet meer als een bepaalde component weg valt.
 3. FireScope SDDM biedt bedrijven de mogelijkheid om hun bedrijfsproces ondersteunende IT-diensten in kaart te brengen. Zo krijgen FireScope SDDM gebruikers direct inzicht in welke technologische componenten het belangrijkste zijn voor hun bedrijfsvoering en of deze afhankelijk is van single points of failure. Daarnaast biedt het inzage in welke leveranciers en SLA’s van toepassing zijn op deze ketens en of die aansluiten bij de benodigde performance van een dienst.
 4. Op basis van deze gegevens produceert FireScope SDDM Baseline Service Maps. Hierin is direct waar te nemen als er veranderingen zijn ten opzichte van de gewenst situatie. FireScope SDDM stuurt alerts die gebruikers waarschuwt als er gevaren of fouten dreigen.
Request a demo

Whitepaper: Service-Centric Security Strategy

Veel organisaties slagen er niet in om tot een volwassen IT-security strategie te komen, omdat ze simpelweg niet weten hoeveel IT middelen op hun netwerk zitten, waar ze zitten, wie ze controleert en welke rol de verschillende IT middelen spelen in bedrijfskritische services. Dit komt omdat het handmatig bijhouden van IT-Service configuratie tijdrovend, foutgevoelig en inefficiënt is, en het kan de snelle verandering in het steeds complexere IT-landschap niet bijhouden.

Dit whitepaper toont aan hoe een Service Centric approach helpt om dit probleem stap voor stap op te lossen.

FireScope SDDM IT-Value

 • ITIL® Change Management: SDDM identificeert de impact van veranderingen op de omgeving. Het biedt inzicht in of een change is uitgevoerd volgens plan en welke niet geautoriseerde changes zijn uitgevoerd.
 • ITIL® Configuration Management: SDDM vult geautomatiseerd de CMDB en baselined deze.  Wijzigingen worden automatisch gedetecteerd en beschikbaar gesteld aan de ITIL processen.
 • ITIL® Service Level Management: SDDM visualiseert IT-afhankelijkheden en stelt je in staat om gerelateerde SLA’s/OLA’s vast te stellen.
 • ITIL® Service Catalogue: De in kaart gebrachte ketens stellen je in staat de IT diensten gestructureerd en betrouwbaar aan te bieden via een service portfolio.
 • ITIL® Availability Management: Gegevens uit SDDM kunnen gebruikt worden om single points of failure van business services vast te stellen.
 • SecOPs: SDDM kaarten kunnen door security teams gebruikt worden om te valideren of firewall ruling correct werkt, het voorkomen van ongewenst netwerkverkeer en het onderzoeken van verdachte Events.
 • Application Support: Krijg end-to-end kennis van applicaties en business services. Zelfs als deze zijn ondergebracht in een hybrid-cloud of in meerdere datacenters.

Demo

Stel je voor wat je kunt bereiken als je CMDB zonder inspanning altijd up to date zou zijn. FireScope Secure Discovery and Dependency Mapping kan dit voor je bereiken.

Secure Discovery & Dependency Mapping

FireScope Service Performance Manager

FireScope Service Performance Manager is een uitbreiding op SDDM waarmee realtime monitoring van de IT-infrastructuur en business services mogelijk wordt. Rol-specifieke dashboards geven live inzichten in status, trends en performance.

Lees meer

Waarom Pink Elephant?

Pink Elephant is wereldwijd implementatie partner én EMEA hoofdpartner van FireScope. Dit is niet voor niks. De tooling die FireScope biedt sluit perfect aan op de expertise van Pink op het gebied van IT Service Management en Security.

Pink Elephant is al decennialang voorloper als het gaat om IT Service Management. We waren de eerste die ITIL in Nederland introduceerde en staan tot op de dag van vandaag hoog aangeschreven als het gaat om ITSM advies, training en technologie.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Misha Macinski

Business Unit Manager Technology +31622949503