De ITIL® 4 Managing Professional Transitie module verloopt dit najaar

De ITIL® 4 Managing Professional Transitie module verloopt dit najaar

Let op: De ITIL® 4 Managing Professional Transitie module verloopt in oktober 2020. Deze training, waarmee mensen die minimaal 17 ITIL® v3 credits hebben in één cursus en één examen het hoogste ITIL® 4 niveau kunnen bereiken, is in oktober 2019 gelanceerd met de looptijd van 1 jaar. Nadat de transitiemodule verloopt in oktober 2020, zal de reguliere ITIL® 4 weg doorlopen moeten worden om het niveau van ITIL Managing Professional te bereiken. Hiervoor zijn 5 trainingen en examens benodigd.

Hoeveel ITIL credits heb jij al opgebouwd? Het is natuurlijk zonde om opnieuw te beginnen als je al een hoop credits behaald hebt. Daarom is het in veel gevallen verstandig om voort te bouwen op je ITIL® v3 credits tot je 17 credits hebt, en vervolgens de transitie module te volgen. Zo verlies je geen oude credits en behaal je meteen het hoogste niveau in het nieuwe ITIL® 4! Deze shortcut is nog maar een half jaar beschikbaar, dus wees er snel bij.

Bij het volgen van een training verdien je het volgende aantal credits:

  • ITIL® v3 Foundation: 2 credits
  • ITIL® v3 Practitioner: 3 credits
  • Per ITIL® v3 Lifecycle: 3 credits
  • Per ITIL® v3 Capability: 4 credits
  • ITIL® 4 Foundation: 2 credits (Het klopt dat dit certificaat meetelt voor de eis van 17 credits)

De cursus

Deze vijfdaagse cursus bereidt u voor op het examen dat leidt tot het ITIL® 4 certificaat: Managing Professional en gaat in op de verschillen tussen ITIL® v3 en ITIL® 4. Lees meer en schrijf je in.

Related Articles