ORGANISATIEONTWIKKELING

5S in IT

ORGANISATIEONTWIKKELING

5S in IT

Efficiënter werken? Doe weg wat je niet nodig hebt en ruim je virtuele rommel op een slimme manier op! In deze Pink Elephant Education workshop leren teams met de hulp van een ervaren trainer hun IT-werkomgeving organiseren met een Lean-methode die op vijf Japanse basisbegrippen stoelt.

De vijf Japanse basisbegrippen zijn:

  • Seiri (整理) : Sorteren
  • Seiton (整頓) : Schikken
  • Seisō (清掃) : Schoonmaken
  • Seiketsu (清潔) : Standaardiseren
  • Shitsuke (躾) : Standhouden of Systematiseren

Ooit bedoeld voor de fysieke werkplek, vertaalt de workshop deze principes door naar de IT-werkomgeving. IT-teams leren deze 5S consequent toepassen en creëren een efficiënte werkplek door het wegnemen van verspillingen en door het gestandaardiseerd inrichten van hun werkomgeving.

Houd het netjes

Vanuit de Lean-gedachte leert een team alleen essentiële informatie te bewaren en overbodig materiaal weg te doen of op de juiste plek te bewaren. Zo blijven processen en werkinstructies op orde, werkt iedereen met de laatste versie van een bestand, zijn data makkelijk vindbaar én sluipen er geen onnodige stappen in een werkproces. In de workshop gaan teams aan de slag met hun eigen werkplek en met voorbeelden uit hun dagelijks werk. Wij zorgen ervoor dat 5S op een structurele gefaseerde manier onderdeel van het teamproces wordt, met uiteindelijk blijvend resultaat.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049