Project Management Consulting

Project Management Consulting

Het Portfolio-, Programma- en Projectmanagement Maturity Model (P3M3) is een belangrijke standaard geworden onder volwassenheidsmodellen en biedt een raamwerk waarmee organisaties hun huidige prestaties kunnen beoordelen en verbeterplannen kunnen opstellen.

 

Naarmate organisaties ernaar streven om concurrentie- en prestatievoordeel door verbeterde efficiëntie en levering te identificeren en te benutten, is het belang van beheermodellen om deze prestaties te beoordelen en kansen voor verbetering te identificeren, toegenomen.

 

P3M3 Evolueert

De bijgewerkte tweede versie van het Portfolio, Program and Project Management Maturity Model (P3M3) werd uitgebracht in juni 2008, met een nieuwe update, versie 2.1, uitgebracht in februari 2010. De huidige versie houdt rekening met de groeiende kennis van programmabeheer, en de zich ontwikkelende erkenning en definitie van portefeuillebeheer in een aantal industriële sectoren. Het is volledig compatibel met de eerdere versie, dus organisaties die al P3M3-beoordelingen hebben uitgevoerd op basis van de eerste versie, zullen de impact van hun bestaande verbeterplannen weerspiegeld zien in toekomstige beoordelingen die onder het herziene model worden gemaakt. Het belangrijkste voordeel dat P3M3 voor uw organisatie kan opleveren, ligt in de identificatie van kenmerken die essentieel zijn voor de bedrijfsprestaties van uw organisatie op elk volwassenheidsniveau. Met het model kan uw organisatie sterke en zwakke punten identificeren in de veranderingsprocessen. Deze informatie kan worden gebruikt om verbeterplannen te ontwikkelen om het vertrouwen in het prestatievermogen van de organisatie te vergroten.

 

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Eddie Potts

Principal ITSM Consultant +44 (0)7595 205885