ORGANISATIEONTWIKKELING

Visual Management

ORGANISATIEONTWIKKELING

Visual Management

In één oogopslag zien wat het dagelijks werk of het project inhoudt of hoe het met de voortgang staat? In deze workshop van Pink Elephant Education leren teams onder leiding van een ervaren trainer effectiever communiceren met behulp van visuele middelen. Beelden en symbolen zijn vaak een stuk sneller te herkennen en makkelijker voor iedereen te gebruiken dan woorden. Ook helpt visual management bij het blootleggen van afwijkingen aan standaarden, om daarmee snel de nodige aanpassingen te maken.

Samen in beeld brengen

In de workshop leren teams dezelfde visuele taal ‘spreken’ zodat iedereen hetzelfde inzicht heeft en overzicht houdt over het werk en de projecten. Op borden brengt het team concreet in beeld waar iedereen mee bezig is, welke doelen al bereikt zijn en wat het resultaat is. Door informatie zo helder en compleet mogelijk op een toegankelijke plek zichtbaar te maken, zien teams dat zij aan dezelfde doelen werken, houden zij grip op het geheel en blijft iedereen nauw betrokken.

MoSCoW: prioriteiten stellen

Om ervoor te zorgen dat tijdsdruk hand in hand gaat met topkwaliteit leren teams hoe ze sámen met hun opdrachtgever bepalen wat belangrijk is, volgens MoSCoW-methode: must have, should have, could have en won’t have. Teams raken zo beter op elkaar ingespeeld en werken met dezelfde prioriteiten. Na de workshop passen teams de kennis die zij hebben van Agile-technieken nog beter toe, met meerwaarde voor henzelf en de opdrachtgever.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049