ORGANISATIEONTWIKKELING

User Stories & Planning Poker

ORGANISATIEONTWIKKELING

User Stories & Planning Poker

Succesvol een product afleveren dat perfect aansluit op de wensen van de klant? Zorg dat u zeker weet wat de opdrachtgever wil en schat beter in hoeveel tijd en inzet er nodig is om dat doel te bereiken. In deze workshop van Pink Elephant Education gaan teams onder leiding van een ervaren trainer aan de slag met User Stories en Planning Poker om verwachtingen over zowel product als proces voor zowel klant als team op één lijn te brengen.

User Stories

Teams gaan aan de slag met het beschrijven van projecteisen vanuit het perspectief van de gebruiker of opdrachtgever: de User Story. Wat wil de klant precies, hoe ziet dat eruit en zijn wij het daarover eens? Door deze discussie gestroomlijnd te leren voeren worden interpretatieverschillen minimaal. Vanuit overeenstemming werkt een team sámen met de opdrachtgever beter en sneller naar het gewenste resultaat. De workshop leert teams om kwalitatief goede user stories te schrijven die praktisch bruikbaar, testbaar en objectief zijn. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat het opgeleverde product perfect aansluit bij de wens van de klant.

Planning Poker

Het tweede deel van de workshop vertaalt de User Story naar een realistische planning. Via Planning Poker leren teams hoe ze het beste inschatten hoeveel tijd er nodig is voor een project. Planning Poker laat op een speelse manier zien hoeveel die inschattingen soms kunnen verschillen. Verschillen in ervaring en inzicht en uiteenlopende visies van de betrokkenen geven stof voor discussie om zo uiteindelijk op een constructieve manier tot een realistische tijdsinschatting te komen.

Na de workshop passen teams de kennis die zij hebben van Agile-technieken nog beter toe, met meerwaarde voor henzelf en de opdrachtgever.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049