ORGANISATIEONTWIKKELING

Sturen van projecten

ORGANISATIEONTWIKKELING

Sturen van projecten

Projecten succesvol sturen? Zorg dat u zeker weet wat de rollen, rechten en plichten zijn van een stuurgroep en neem de (juiste) beslissingen. In deze Pink Elephant Education workshop gaan deelnemers uitgebreid in op het nemen van verantwoordelijkheid voor het succes van een project, door zelf de belangrijkste beslissingen te nemen en het project als geheel te beheersen. Onze ervaren trainer gaat daarbij uit van PRINCE2-principes aangevuld met praktijkvoorbeelden, actieve werkvormen en inhoudelijke discussie.

Zie jij wat ik zie?

Deelnemers leren beter begrijpen welke rollen er in een stuurgroep zijn en hoe ze hun eigen rol effectiever en verantwoordelijker uitvoeren volgens PRINCE2-aanpak. Naast het managen en afsluiten van een project is strakke sturing cruciaal voor het succesvolle verloop van een project. Sturing begint bij het afbakenen van doelen: wat moet dit project opleveren. Verstaan alle betrokken partijen daar wel hetzelfde onder? Dat geldt ook voor de voortgang van het project. Welke collectieve visie hebben we op go/no go of startvoorwaarden, op diverse projectfases en op de afsluiting? Om vervolgens overeenstemming te vinden over welke onderwerpen en op welke momenten een stuurgroep tijdens het project beslissingen móet nemen.

Grip en duidelijkheid

Communicatie van en naar de (interne) opdrachtgever of belanghebbenden buiten het project is een belangrijke taak van een stuurgroep. Ook daar reiken we in de workshop praktische en bewezen succesvolle tips en tools voor aan. Deelnemers krijgen inzicht in hun rol in een project en leren de juiste grip te houden en tot duidelijke afspraken te komen. Uiteindelijk zijn deelnemers in staat om zelf doeltreffender te sturen op projecten en hun projectteams krachtiger te laten functioneren.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049