ORGANISATIEONTWIKKELING

Root Cause Analysis

ORGANISATIEONTWIKKELING

Root Cause Analysis

Problemen? Onderzoek de oorzaak systematisch! In deze workshop van Pink Elephant Education oefenen professionals en teams met een praktische, structurele aanpak om de onderliggende oorzaken van terugkerende incidenten te identificeren met RCA-principes en –technieken. Daarmee sporen zij zelf oorzaken van knelpunten op én ontwikkelen toekomstbestendige oplossingen voor hun eigen organisatie.

Terug naar de kern

Onze RCA-workshop gaat uit van de best practises van ITIL® en Lean: wat moet je onderzoeken om de achterliggende oorzaken van incidenten en problemen vast te stellen? Met bewezen tools en technieken vind je de bron van knelpunten. Het opsporen van oorzaken van (terugkerende) problemen gaat via een helder praktisch stappenplan waar we uitgebreid mee oefenen. RCA draait om de consistente toepassing van technieken waarmee een Problem Management team optimaal kan werken. Daarbinnen nemen we veel ruimte voor de menselijke factor: luisteren, doorvragen en een veilige omgeving bieden om tot de kern van het knelpunt te komen.

Veel voordelen

Het correct en efficiënt identificeren van de oorzaken van problemen en bepalen van prioriteiten bij het oplossen ervan is onder meer goed voor:

  • Minder downtime van een service of meer beschikbaarheid van de service
  • Hogere gebruikers- en klanttevredenheid-Lagere operationele kosten
  • Efficiëntere personeelsplanning

Fictieve of eigen case

We leggen deelnemers een fictieve case voor maar nóg liever gaan we aan de slag met een eigen case van de opdrachtgever. In ieder geval doen deelnemers tijdens onze Root Cause Analysis Workshop praktisch toepasbare vaardigheden en actuele kennis op. Met als doel zoveel mogelijk technieken aan boord hebben om toe kunnen te passen op elke situatie die zich voordoet. De workshop zorgt voor hernieuwde inzichten bij het omgaan met knelpunten. Daarna gaan zij efficiënter en effectiever om met RCA en Problem Management in hun eigen organisatie.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049