ORGANISATIEONTWIKKELING

DISC voor IT

ORGANISATIEONTWIKKELING

DISC voor IT

Sneller beter samenwerken? IT-teams leren effectiever communiceren met de methode van DiSC. Deze bijzondere workshop van Pink Elephant Education is de eerste die speciaal is ontwikkeld voor communicatie-uitdagingen van IT-teams. Binnen IT-organisaties werken professionals steeds vaker in zelfsturende teams of met grote gezamenlijke teamverantwoordelijkheden. Ieder teamlid brengt andere kennis en expertise mee en iedereen heeft een verschillende gedrags- en communicatiestijl. Effectieve samenwerking binnen een team staat of valt met vertrouwen en communicatie. Communicatie tussen teamleden, maar ook met klanten of andere belanghebbenden.

Heb ik jou goed begrepen?

Deelnemers aan deze workshop krijgen inzicht in hun gedragsstijlen en communicatiepatronen en leren beter met anderen communiceren en daardoor (team)prestaties te verbeteren. Wat is mijn voorkeursgedrag, wat is het effect op een ander? En andersom? Hoe kunnen we verschillen positief benutten? Tijdens deze workshop kunnen de deelnemers hun eigen communicatiestijl beoordelen binnen de context van wat goed is voor hun team. Ze vergelijken hun stijl met andere teamleden, klanten en belanghebbenden en verkennen hoe ze op een effectievere manier met anderen kunnen communiceren. De fases van teamvorming zijn allemaal noodzakelijk om een team te laten groeien, uitdagingen en problemen aan te pakken, oplossingen te vinden, werk te plannen en resultaten te leveren. Hoe vlotter dat proces verloopt, hoe sneller en effectiever het team zal zijn.

Sneller doel bereiken

Deelnemers krijgen in de workshop DiSC in IT op een prettige positieve manier inzicht in hun gedragsstijlen en communicatiepatronen. We maken een vertaalslag naar de praktijk en bespreken al dan niet fictieve situaties en mogelijk manieren om te reageren en communiceren.
Deelnemers ontwikkelen zo een gezond bewustzijn van de verschillen binnen hun team. Dat leidt tot beter op elkaar reageren, sneller begrip van wat de ander drijft of bedoelt. Bovendien helpt inzicht in verschillen bij het bepalen van de beste samenstelling van een team. Uiteindelijk ontwikkelen deelnemers een doelgerichte manier om beter te communiceren met verschillende gedragsstijlen. Teams die snel goed communiceren en functioneren bereiken sneller en beter hun doelen.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049