Managen van een Faseovergang

Managen van een Faseovergang

Managen van een Faseovergang

Het doel van het proces Managen van een Faseovergang (MF) is om het voor de Stuurgroep mogelijk te maken de juiste informatie van de Projectmanager te ontvangen. Dit om de huidige fase te kunnen beoordelen, het Faseplan van de komende fase goed te keuren. De zakelijke rechtvaardiging moet getoetst en beoordeeld worden en de reeds geïdentificeerde risico’s zullen geaccepteerd moeten worden.

 

 

Dit proces wordt getriggerd en uitgevoerd tegen het einde van een fase. Tevens kan het overschrijding van een van de toleranties ook dit proces triggeren.

Het beschrijft de activiteiten/werkzaamheden van de Projectmanager ter voorbereiding van de stuurgroep meeting waarin de Stuurgroep een go of no/go beslissing neemt bij een managementfaseovergang.

Context proces Managen van een Faseovergang

Ondersteund door het principe Managen per Fase wordt er binnen PRINCE2® vanuit gegaan dat elke project minimaal twee managementfasen heeft, namelijk de initiatiefase en een of meerdere uitvoeringsfasen.

Het proces Managen van een Faseovergang wordt als eerste getriggerd door het proces Initieren van een Project in de initiatiefase. Vanuit de uitvoeringsfase wordt het proces getriggerd vanuit het proces Beheersen van een Fase, met uitzondering bij de laatste uitvoeringsfase, aangezien dan het proces Afsluiten van een Project daar word getriggerd. Tevens kan er op basis van een afwijking het proces Managen van een Faseovergang vervroegd worden getriggerd zodoende dat dit proces input geeft aan de Stuurgroep voor de beoordeling van het Afwijkingsplan. Deze activiteit vind plaats in het proces Sturen van een Project.

De activiteiten van Managen van een Faseovergang bestaan uit:

  • Volgende fase plannen
  • Projectplan actualiseren
  • Business Case actualiseren
  • Faseafsluiting rapporteren
  • Afwijkingsplan opstellen

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049