Agile Project Management®

Agile Project Management®

Agile Project Management®

Agile Project Management® is het resultaat van de samenwerking tussen APMG International en het DSDM Consortium. DSDM (Dynamic Systems Development Method) is een bewezen Agile methode die zich richt op het managen van Agile Projecten. De methode is door de jaren heen gegroeid tot de laatste versie: DSDM Atern. DSDM is de afgelopen jaren met name van toepassing geweest binnen de zakelijke dienstverlening en is een methode die bouwt op andere bedrijfsprocessen. Het is daarmee complementair aan andere management methoden.

Tot voor kort werd Agile door veel organisaties nog gezien als ‘vrijblijvend’ of ‘riskant,’ maar de praktijk heeft het tegendeel bewezen. Het aantal succesvolle implementaties dat de afgelopen jaren is uitgevoerd op basis van het Agile gedachtegoed, heeft ervoor gezorgd dat “Agile werken” tegenwoordig bekend staat als een betrouwbare methode. De Agile methode heeft veel kwalitatieve en kost-efficiënte projecten opgeleverd, en de methode staat met name bekend om zijn flexibiliteit.

Agile Project Management® is een aanvulling op de huidig DSDM Atern methode, die zich richt op de Project Management aspecten van DSDM. Agile Project Management® is hierbij opgezet als een ‘los’ certificerend programma, met als doel de bestaande doelgroep van Project Managers mee te nemen in de mogelijkheden die de Agile werkwijze biedt voor Project Managers. In een ‘traditioneel’ project heeft de Project Manager veelal een aansturende taak en is hij betrokken in het delegeren van taken en verantwoordelijkheden – een stijl die veelal aangeduid wordt met Command & Control. De Agile Project Manager volgt echter een heel andere stijl. In een Agile Project worden in het begin de hoofdlijnen bepaald op basis van het uiteindelijk te bereiken projectresultaat. Vanaf dat moment wordt het project gerealiseerd op basis van een kort-cyclisch en iteratief proces, waarbij iedere nieuwe ‘oplossing’ bouwt op de vorige. Een gedetailleerd projectplan aan het begin van het project wordt daarmee overbodig.

Agile Project Management® is samenwerken

Gedurende iedere fase van het project werkt het hele team (inclusief de Project Manager) aan een iteratief en opbouwende manier om het projectresultaat te realiseren. De methode dwingt hiermee een hele nauwe samenwerking af tussen alle betrokkenen in dit project, inclusief de opdrachtgever. Bij iedere stap in het project moet worden beoordeeld of het resultaat uiteindelijk bijdraagt aan de totale projectdoelstelling. Door telkens actief de resultaten te beoordelen en aan te passen, ligt het uiteindelijke resultaat dan ook in lijn met de verwachtingen van de opdrachtgever.

Agile Project Management® is een combinatie van de bestaande Best Practices op het gebied van Project Management, aangevuld met de holistische en flexibele benadering van de DSDM methode. Door de gedachten achter beiden methoden te combineren (flexibiliteit in combinatie met proces) biedt Agile Project Management® een handvat om op een gestructureerde en flexibele wijze het uiteindelijke projectresultaat te realiseren.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049