BUSINESS SIMULATION GAMES

CarWorks

Lean IT

BUSINESS SIMULATION GAMES

CarWorks Lean IT

Woorden als Lean, Lean thinking, Lean Six Sigma en Lean IT zijn woorden die we vaak horen. Lean is hard op weg een geaccepteerde manier van doen te worden. Maar wat is het nu precies?

Lean kan helpen om verspilling en kosten te verminderen en de prestaties van de organisatieprocessen en teams te verbeteren. Veel organisaties hebben al op ‘proces’-gebaseerde manieren van werken gekozen, maar krijgen niet de gewenste waarde, waarbij velen merken dat ze niet wendbaar genoeg zijn om in te spelen op veranderende bedrijfsbehoeften. Terwijl de noodzaak om snel in lijn te komen met, en waarde te leveren aan, klanten een must-have is.

Als je wilt leren hoe je dit kan bereiken door middel van effectieve procesverbeteringsbenaderingen en verbeterde teamcapaciteiten, dan leert de CarWorks simulatie game je hoe!

De Business Simulatie Game

CarWorks is een succesvol autoproductiebedrijf. Ze leveren al vele jaren auto’s van hoge kwaliteit aan hun distributiekanaal. Ze leveren de auto’s echter maar in één kleur en er zijn een beperkt aantal maatwerk keuzes en opties mogelijk. De klant kan kiezen voor een standaard- of een sportmodel. Zoals Henry Ford ooit zei: ‘Je kan elke kleur kiezen, zolang het maar zwart is’!

Maar de tijden veranderen. De auto-industrie wordt steeds concurrerender en de eisen van de consument veranderen. Concurrenten lijken hun producten sneller op de markt te kunnen brengen. CarWorks moet zijn producten innoveren om hun ​​positie op de markt te behouden. Maar om concurrerend te blijven, moeten ze ook de manier waarop ze auto’s produceren stroomlijnen.

Jij werkt in de fabriek van CarWorks, in een van de volgende divisies: Planning, Aankoop, Financiën, Verkoop of Productie. Als je maandagochtend de fabriek binnenkomt, is de eerste bestelling al binnen. Je kan je dagelijkse productieroutine beginnen. Je weet wat je moet doen en produceert de benodigde auto’s binnen de afgesproken tijd. De voorraad is voorbereid, processen zijn ontworpen en je bent getraind om je werk te doen. De werkdag is begonnen en de lopende band rolt de eerste auto’s uit.

Terwijl je aan het werk bent, wordt de volgende bestelling ondertekend en wordt de order voorbereid door Planning en Productie. De klant wacht op hun nieuwe auto’s: kleurrijk, goed uitziend en sportief…

Doelgroep

Deze simulatie is ontworpen voor rollen binnen en buiten IT. Omdat deze simulatie is gericht op het verkennen en ervaren van een nieuwe manier van werken, hebben deelnemers geen specifieke kennis nodig om deel te nemen. Deze business simulatie game is specifiek geschikt voor:

 • Managers die willen dat hun teams Lean-concepten aannemen en gebruiken.
 • Managers die verantwoordelijk zijn voor het inzetten van Lean-concepten.
 • Teams die de basis Lean-theorie hebben ontvangen en de theorie in de praktijk willen vertalen.
 • Procesmanagers die willen begrijpen hoe Lean-concepten hen kunnen helpen hun manier van werken te verbeteren.

Kennisdoelstellingen

 • Meer informatie over de praktische toepassing van Lean. Wat is het en hoe kunnen we het gebruiken.
 • Meer informatie over het optimaliseren van de waardeketen.
 • Leren hoe je als een team samenwerkt, samenwerking optimaliseert en de waardeketen stroomlijnt.
 • Leren hoe je de omzet en winst van het bedrijf kunt verbeteren door afval te verwijderen
 • Focussen op de eisen van de klant en waarde te creëren in de keten.
 • Leren om meetinstrumenten in te stellen: het bewaken en verbeteren van de prestaties door de uitkomsten van de metingen te gebruiken.
 • Leren hoe je je kan aanpassen aan veranderende marktbehoeften en de time-to-market kunt verbeteren.

Duur

1 dag. De trainingsdagen duren van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Chantal Clavan

Operations Manager +31618511049