COBIT® 2019 Foundation

Leermethode: Virtueel
Duur: 2 days
Prijs vanaf: €1499
Overzicht

Deze tweedaagse training verdiept zich in COBIT 2019-concepten, principes en methodologieën die worden gebruikt om een systeem voor effectief bestuur en beheer van bedrijfsinformatietechnologie op te zetten, te verbeteren en te onderhouden.

Sinds de oprichting in de IT-auditgemeenschap heeft COBIT zich ontwikkeld tot een breder en meer omvattend raamwerk voor informatie en technologie (I&T) en management en blijft het zichzelf profileren als een algemeen aanvaard raamwerk voor I&T governance.

De cursus omvat:

  • Introductie van een nieuw kader
  • Sleutelbegrippen en terminologie
  • Governance en Framework Principles
  • Governancesysteem en componenten
  • Governance- en managementdoelstellingen
  • Prestatiemanagement
  • Ontwerpen van een op maat gemaakt governancesysteem

COBIT® is een geregistreerd handelsmerk van Information System Audit and Control Association® (ISACA®)

Leerdoelen
  • Hoe IT-doelen af te stemmen op strategische bedrijfsdoelstellingen met behulp van tools die zijn ontworpen om het bestuur een breder perspectief te geven en de praktijk meer flexibiliteit.
  • De waarde die wordt ontleend aan IT, noodzakelijke middelen en potentiële risico’s tijdens het opbouwen van een volwassen relatie tussen het bedrijf en IT.
  • De verschillende soorten IT-governance-frameworks zoals ITIL, NIST etc., inclusief de voordelen van elk en hoe ze werken.
Programma

Examen informatie:

Wat zit er in het examen? Kandidaten zullen COBIT-concepten, principes en methodologieën onderzoeken die worden gebruikt om een ​​systeem voor effectief bestuur en beheer van bedrijfsinformatietechnologie op te zetten, te verbeteren en te onderhouden. Het examen test of een kandidaat die onderwerpen begrijpt. Personen die een voldoende score behalen op het COBIT 2019 Foundation-examen, ontvangen het COBIT 2019 Foundation-certificaat.

Het COBIT 2019 Foundation Examen is een online, gesloten boek, op afstand gecontroleerd examen. Het examen omvat acht domeinen en bevat in totaal 75 vragen. Het aantal vragen in elk domein is gebaseerd op het toegewezen gewicht van het domein. De onderstaande tabel geeft een gedetailleerd overzicht van de domeinen en de gewichten die eraan zijn toegewezen.

Examennemers krijgen twee uur (120 minuten) om het examen af ​​te leggen. Elke meerkeuzevraag heeft drie opties met slechts één juist antwoord. Een score van 65% of hoger is vereist om te slagen voor het examen.

 

Voorvereisten

Er zijn geen verplichte vereisten om het examen af te leggen.

Beschikbare opleidingen
Virtueel
2 days
ma 16 sep
2024
Virtueel
Virtueel
Beperkte beschikbaarheid
€1499 excl. BTW
Sorry, voor deze leermethode zijn er op dit moment nog geen data beschikbaar, neem contact met ons op voor meer informatie over deze opleiding.
Incompany training aanvragen
Close

Ik wil meer informatie over de incompany mogelijkheden voor de volgende opleiding.:
COBIT® 2019 Foundation Virtueel

Je opleidingis toegevoegd aan je winkelmand