Lean IT Leadership Virtueel

Leermethode: Virtueel
Duur: 3 days
Prijs vanaf: €1599
Overzicht

Lean IT® richt zich specifiek op de toepassing van Lean binnen IT-processen. Na succesvolle toepassing in productie (Lean manufacturing) en dienstverlening (Lean services), maakt de toepassing van Lean in IT de laatste jaren een sterke ontwikkeling door. De Lean principes hebben betrekking op het verhogen van de waarde voor de klant, het verwijderen van verspilling (werk dat geen waarde toevoegt), het management als facilitator, het betrekken van alle medewerkers in de organisatie, continue verbetering en waarde borgen met minder werk. Streeft u naar het betrouwbaar en op het juiste moment ontwikkelen, realiseren en leveren van de juiste klantwaarde tegen de laagst mogelijke kosten? U wilt op een professionele wijze de Lean IT-transformatie ondersteunen in lijn met de gekozen strategie?

Organisaties zien steeds meer in dat zij voordeel kunnen behalen door Lean IT® toe te passen binnen de IT leverende afdelingen.

In elke publicatie over de toepassing van Lean principes binnen organisaties wordt verwezen naar het cruciale belang van leiderschap voor het slagen van dergelijke initiatieven, of het mislukken daarvan als het aan leiderschap ontbreekt. Dit is dan ook de reden waarom deze Lean IT Leadership training een prominente plaats heeft in het certificeringsschema van de Lean IT Association. Er zijn talloze publicaties verschenen over leiderschap, vele over leiderschap in de IT, beduidend minder over Lean leiderschap en slechts enkele over Lean leiderschap binnen de IT context. In deze Leadership training worden gepubliceerde ideeën over leiderschap, Lean leiderschap en leiderschap in de IT gecombineerd met praktijk ervaringen van Lean IT-professionals. Deelnemers krijgen zo een uitgebreide, veelzijdige kijk op Lean leiderschap binnen de IT.

De training
De LeanIT Leadership training is een driedaagse training waarin we uitgebreid stilstaan bij de belangrijkste elementen van Lean Leadership, zoals de kernbegrippen, Het Leadership Development Model en de transformatie van de organisatie naar Lean. Tevens wordt er stil gestaan bij zelfontwikkeling, het ontwikkelen van anderen en het bouwen van teams. We geven praktische handvatten over hoe Lean Leiderschap toe te passen in de praktijk en we bereiden u voor op het examen.

Lean IT Association logo is a registered trademark of the Lean IT Association LLC. All rights reserved.

Leerdoelen
 • Maak onderscheid tussen traditionele en gestroomlijnde leiderschapsstijlen
 • Begrijp trapsgewijze communicatie “Hoshin Kanri” (zorg ervoor dat informatie op het juiste niveau komt)
 • Stel prioriteiten voor visie, missie en verbetering vast met alle belanghebbenden op alle niveaus
 • Creëer en gebruik gestroomlijnde teams en ga om met typische teamstoornissen
 • Gebruik leiderschapsgedrag en rolmodellering
 • Pas het proces toe – Ga naar de Gemba
 • Gebruik Lean Visual Management en Meeting Structure
 • Pas de dialoog Medewerkersprestaties toe en beoordeel processen
 • Plan en organiseer voor een Lean IT-organisatie
 • Ontwikkel een holistisch meetraamwerk
 • Plan en ontwerp transformatiestrategieën voor Lean-organisaties
Programma

Een Lean Leader is iemand die betrokken is bij het leiden of sponsoren van een Lean-verbeterinitiatief op elk niveau van de organisatie en binnen elke “afdeling”.

Deze cursus is bedoeld voor IT-beoefenaars die geïnteresseerd zijn in het uitbreiden van hun vaardigheden op het gebied van leiderschap, mentoring en teamontwikkeling op basis van de Lean-principes die zijn ontwikkeld via de “Toyota Way”, waaronder:

 • Managers belast met verbeteringen op afdelingsniveau
 • Senior IT-leiders
 • Lean projectsponsors
 • Project managers
 • Rollen die verantwoordelijk zijn voor het leiden van initiatieven op het gebied van kwaliteit en voortdurende serviceverbetering.

Examen details:

 • 60 meerkeuzevragen
 • 39 punten vereist om te slagen (van de 60 beschikbare punten) – 65%
 • Duur: 120 minuten
 • Open boek – alleen officiële publicatie Lean IT Leadership
Voorvereisten

Voor deze cursus dien je met succes het Lean IT Foundation Certificaat hebben behaald. Bij inschrijving dien je ons een kopie van het certificaat te kunnen overhandigen om tot deze cursus te worden toegelaten.

Deze lean-certificering is ontwikkeld door de Lean IT Association (LITA). LITA is een non-profitorganisatie en heeft tot doel een certificeringsschema te bieden dat is gericht op beroepsorganisaties die Lean IT-principes willen toepassen op de afdeling IT-serviceontwikkeling en -operaties, evenals op professionals die op verschillende niveaus gecertificeerd willen worden in Lean IT. Zie http://www.leanitassociation.com/ voor meer informatie

Het materiaal dat bij deze cursus wordt geleverd, geeft een zeer goed overzicht van de concepten en principes en bereidt de deelnemers adequaat voor op het examen. Voor degenen die verder willen uitbreiden, raden we de volgende publicaties en artikelen aan:

Lean IT: uw Lean-transformatie mogelijk maken en behouden – Steven C. Bell, Michael A. Orzen
Lean-leiders ontwikkelen op alle niveaus: een praktische gids – Jeffrey K. Liker

Beschikbare opleidingen
Virtueel
3 days
wo 2 okt
2024
Virtueel
Virtueel
Beperkte beschikbaarheid
€1599 excl. BTW
Sorry, voor deze leermethode zijn er op dit moment nog geen data beschikbaar, neem contact met ons op voor meer informatie over deze opleiding.
Incompany training aanvragen
Close

Ik wil meer informatie over de incompany mogelijkheden voor de volgende opleiding.:
Lean IT Leadership Virtueel Virtueel

Je opleidingis toegevoegd aan je winkelmand