Lean IT Foundation Virtueel

Leermethode: Virtueel
Duur: 2 days
Prijs vanaf: €1299
Overzicht

Lean IT Foundation: Lean-principes gebruiken voor voortdurende serviceverbetering. Gebaseerd op de kernprincipes van Lean, helpt deze tweedaagse certificeringstraining IT-afdelingen om klant- en waardegericht te worden, waarbij verspilling, inflexibiliteit en variabiliteit worden verwijderd. Slanke IT-afdelingen en organisaties profiteren van hogere klantwaarde, minder verspilling, continue verbetering en behoud van waarde met minder inspanning.

Deze tweedaagse virtuele cursus is bedoeld om deelnemers de principes van Lean IT bij te brengen en hoe deze toepasbaar zijn op alle organisaties met IT-operaties, ongeacht de branche of sector. Elke organisatie die effectief Lean IT toepast, zal merken dat de klanttevredenheid toeneemt, de IT-kosten afnemen en de productiviteit en het vermogen om de vraag te beheren, toenemen. Door een focus op efficiëntie, snelheid en vermindering van verspilling binnen hun waardeleveringsprocessen zullen IT-organisaties hun rol als strategische partner bij het winnen en behouden van klanten waarborgen.

Lean IT is gebouwd op de bewezen Lean-praktijken die zijn ontwikkeld in productieorganisaties over de hele wereld en op maat gemaakt voor de IT-processen die de servicelevenscyclus bestrijken. De centrale focus van Lean IT ligt op de waardestroom naar klanten in alle IT-domeinen. Het elimineren van afval, waarbij afval wordt gedefinieerd als iets dat geen waarde toevoegt aan een product of dienst, zorgt voor een ijverige focus op het ondernemen van activiteiten en processen en het beheren van infrastructuur en middelen bij het beheren van de waardestroom van de klant.

Lean IT vormt een aanvulling op andere IT-beheermethoden, waaronder ITIL® en PRINCE2®, door een duidelijk doel toe te voegen om waarde te leveren aan klanten waar andere methoden zich richten op het uitvoeren van bepaalde aspecten van IT.

Het Lean IT Association-logo is een geregistreerd handelsmerk van de Lean IT Association LLC. Alle rechten voorbehouden.

Leerdoelen
 • De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:
 • Te doorgronden wat de concepten van Lean zijn en hoe deze toe te passen in het IT domein
 • Klantwaarde te analyseren en de “Voice of the Customer” te vertalen naar processen
 • Concepten te begrijpen zoals: “Customer Value”, “Value Streams”, “Flow”, “Pull” en “Perfection”
 • Processen te diagnosticeren en te verbeteren met “Value Stream Mapping”
 • Problemen op te lossen aan de hand van de zogenaamde “Kaizen” methode
 • Te werken met de DMAIC verbetercyclus
 • Verbeteractiviteiten toe te wijzen die procesresultaten optimaliseren
 • Te begrijpen welke houding en gedrag nodig is in een Lean organisatie
 • Succesvol aan het Lean IT Foundation Certificeringexamen van APMG deel te nemen
Programma

Je wilt jouw IT-beheer of -ontwikkelorganisatie effectiever, efficiënter en sneller laten functioneren? Dan is Lean IT geschikt voor jou. Lean IT richt zich specifiek op de toepassing van Lean binnen IT-processen. Na succesvolle toepassing in productie (Lean manufacturing) en dienstverlening (Lean services), maakt de toepassing van Lean in IT de laatste jaren een sterke ontwikkeling door. Hoe zorgt u ervoor dat er een efficiënt change management beleid wordt gevoerd? Op welke manier zorgt u er voor dat doorlooptijden bij het verhelpen van incidenten teruggedrongen worden? Organisaties zien steeds meer in dat zij voordeel kunnen behalen door Lean IT toe te passen binnen de IT leverende afdelingen.

Examen details:

 • 40 meerkeuzevragen
 • 26 punten vereist om te slagen (van de 40 beschikbare punten) – 65%
 • Duur: 60 minuten
 • Gesloten boek
Voorvereisten

Er zijn geen verplichte vereisten om het Lean IT Foundation-examen af ​​te leggen.

Beschikbare opleidingen
Virtueel
2 days
ma 2 sep
2024
Virtueel
Virtueel
Beperkte beschikbaarheid
€1299 excl. BTW
Sorry, voor deze leermethode zijn er op dit moment nog geen data beschikbaar, neem contact met ons op voor meer informatie over deze opleiding.
Incompany training aanvragen
Close

Ik wil meer informatie over de incompany mogelijkheden voor de volgende opleiding.:
Lean IT Foundation Virtueel Virtueel

Je opleidingis toegevoegd aan je winkelmand